Mobile nav

Publication

Home >> Publications >> Publication
Battjes-Fries, M.C.E., L.P.L. van de Vijver, M.C. Jong and C.J. Koopmans. 2017. Impact biologische boodschappenmand. Rep. 2017-015 VG. Louis Bolk Instituut, Driebergen. 48 p.

Number of pages: 48

Type of document: Report

Download full text pdf, 0,91 MB; opens in new window

Related to: Organic shopping basket

More information on authors/freelancers connected to LBI :
Marieke C.E. Battjes-Fries, PhD;
Miek C. Jong Ph.D.;
Chris J. Koopmans Ph.D.;
Lucy P.L. van de Vijver Ph.D.


Language of document: Dutch

Titel in Nederlands: Impact biologische boodschappenmand

Abstract / samenvatting in Nederlands:

Dit onderzoek heeft biologische en gangbare boodschappenmanden geanalyseerd aan de hand van geselecteerde producteigenschappen en onderzocht in welke mate die eigenschappen het aankoopgedrag van consumenten beïnvloeden. Het doel hiervan was om concrete aanbevelingen aan de biologische sector te kunnen doen over hoe het biologische aanbod verder ontwikkeld kan worden.
Resultaten uit dit onderzoek geven een indicatie dat gangbare consumenten minder nadruk leggen op gezondheid en milieu gerelateerde aspecten dan biologische consumenten. Willen gangbare consumenten ook overgehaald worden om meer biologische producten aan te schaffen dan kan dat door meer nadruk te leggen op gemakkelijke beschikbaarheid, de producten in de aanbieding te hebben en producten duidelijker te profileren op aspecten als smaak, gezondheid en onbespoten.
 


Trefwoorden in Nederlands: boodschappen, biologisch, gezondheid, milieu, onbespoten, groente en fruit, consumenten, supermarkt
Impact biologische boodschappenmand