Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Bijeenkomst Beplanting in de kippenuitloop


Ervaringen uitwisselen met Nederlandse en Vlaamse pluimveehouders. Op 23 april in Overberg en 6 mei in Melle (B).

In Nederland en Vlaanderen is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met beplantingen in kippenuitlopen. Diverse pluimveehouders hebben wilgenplantages, Miscanthus en fruitbomen in hun uitloop aangelegd. Het Louis Bolk Instituut, ILVO, Probos en Inagro hebben vervolgens onderzoek gedaan naar het uitloopgebruik door de kippen. Ook zijn kosten en baten, wet- en regelgeving, de invloed op de aanwezigheid van AI-risicovogels en roofvogels, de groei van gewassen en de nutriëntenhuishouding bestudeerd.

Op 23 april (Zandschulperweg 3, Overberg, NL) en 6 mei (Melle, B) presenteren onderzoekers en pluimveehouders hun ervaringen op een bijeenkomst voor collega-pluimveehouders, onderzoekers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Download het volledige programma van 23 april. Aan deze studiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden vóór 20 april 2015
Aanmelden voor de bijeenkomst op 23 april in Overberg, van 13.00 - 18.00 uur via Monique Bestman van het Louis Bolk Instituut.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 6 mei in Melle, van 12.00 - 18.00 uur via Magda de Bruycker  van ILVO. Hier kunt u zich tot 30 april aanmelden.

Download de uitnodiging.
Lees ook de beschrijving van het project Bomen voor Buitenkippen op onze site.

Datum: 31-03-2015