Mobile nav

Actueel

Home >> Over ons >> Actueel

Onderzoek gezonde voeding bij ouderen


Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut zijn een project in de woonzorgcentra Insula Dei en Huize Kohlmann in Arnhem gestart. Vanaf 1 juli krijgen de bewoners maaltijden geserveerd met voornamelijk biologische streekproducten. Daarnaast is er aandacht voor smaak en ambiance. Het doel is het effect te meten van deze voeding bij de bewoners.

Effect van goede maaltijden

Praktijkvoorbeelden bij andere zorgcentra in Nijmegen en Veghel lijken erop te wijzen dat een goede maaltijd tot minder ondervoeding leidt. Daarnaast blijven de bewoners langer aan tafel zitten en genieten ze van de producten die, net als vroeger, van dichtbij komen. De reële effecten op de gezondheid zijn echter nog niet gemeten. Ook de tevredenheid over de maaltijd en de smaakbeleving komen in dit nieuwe onderzoek aan bod.

Drie metingen in één jaar

In juni 2011 heeft de nulmeting plaatsgevonden. In december 2011 en juni 2012 voeren de onderzoekers de overige metingen uit. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd. Projectleider Inge Boers verwacht dat de resultaten eind 2012 beschikbaar zijn.
Datum: 04-07-2011