Mobile nav

Publication

Home >> Publications >> Publication
Scholten, O. and E.T. Lammerts van Bueren. 2017. Nieuwsbrief Bioimpuls juni 2017: BIOIMPULS-2 2015-2019: Een rijk palet aan phytophthora resistentiegenen voor bescherming van de aardappel in blad en knol.

Number of pages: 6

Type of document: Newsletter

Download full text pdf, 0,68 MB; opens in new window

Related to: Bio-Impuls: Organic potato breeding

More information on authors/freelancers connected to LBI :
Prof. dr. Edith T. Lammerts van Bueren Ph.D.


Language of document: Dutch

Titel in Nederlands: Nieuwsbrief Bioimpuls juni 2017: BIOIMPULS-2 2015-2019: Een rijk palet aan phytophthora resistentiegenen voor bescherming van de aardappel in blad en knol.

Abstract / samenvatting in Nederlands:

Regelmatig hebben aardappeltelers met een ‘zwaar phytophthora seizoen’ te maken, zoals recentelijk in 2014 en 2016. Dit benadrukt voor de biologische sector de noodzaak voor een divers assortiment aan phytophthora resistente aardappelrassen. Om meer prioriteit aan phytophthora veredeling te geven loopt er een tienjarig veredelingsprogramma Bioimpuls (2009-2019). Traditionele veredeling om nieuwe resistenties uit wilde soorten over te brengen en te combineren mag dan wel een lange weg zijn, maar heeft het grote voordeel dat onderweg ook op andere belangrijke eigenschappen geselecteerd kan worden. In deze brochure een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot de tweede fase van Bioimpuls.


Trefwoorden in Nederlands: veredeling, bioiompuls, aardappeltelers, phytophthora, biologisch, resistentie
Nieuwsbrief Bioimpuls juni 2017