Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Business Developer


We zoeken een teamspeler die zelfstandig en service gericht is, met ervaring in het opzetten van grote Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten. Ervaring en een netwerk in gezondheid en voeding plus voldoende kennis van deze sectoren is gewenst.Het Louis Bolk Instituut (LBI) is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Het instituut bestaat uit 45 onderzoekers en 4 programma coördinatoren, verdeeld over de verschillende thema's. Samen vervullen we een pioniersrol door met een integrale aanpak bij te dragen aan de gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem, een duurzame leefomgeving en een volhoudbare landbouw. Daarbij werken we aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een zorginstelling is, een agrarisch gebied, een bedrijf of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en werken zo toe naar praktische en toepasbare resultaten.


Ten behoeve van uitbreiding in aquisitieondersteuning zoeken wij een ervaren

Business Developer

De markt
Er is een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken rond gezondheid, voeding, landbouw, klimaat, en biodiversiteit. Het opbouwen en toepassen van wetenschappelijke kennis, samen met de zorg, boeren, burgers, bedrijven en kennisinstituten levert oplossingen die praktisch uitvoerbaar zijn en standhouden. Hiervoor zet het LBI uitdagende projecten op samen met een aanzienlijke diversiteit in klanten, samenwerkingspartners en financiering. Het LBI begeeft zich in zowel de regionale, de landelijke als soms ook de Europese subsidie markten. Het aantal opdrachten van opdrachtgevers (overheden, EU, bedrijfsleven, stichtingen) is groeiende. De markt waar binnen het kennisinstituut zich beweegt is de afgelopen jaren ook sterk gegroeid en er is veel behoefte aan innovatie en toepassing van nieuwe inzichten. Daarom vraagt deze gespecialiseerde markt naast een creatieve en doortastende, zeker ook zakelijke aanpak, zonder het respect voor de inhoud en de diverse belangen uit het oog te verliezen. Met het team zetten we nu specifiek in op groei en erkenning van de marktposite op het gebied van gezondheid, voeding&leefstijl en voedselkwaliteit.

De functie
Je zorgt zelfstandig en/of in samenwerking met de onderzoekers voor aantrekkelijke, zakelijke en degelijke voorstellen voor alle partijen. Je denkt strategisch mee met de programma coördinatoren en vertaalt onderwerpen naar projecten en financieringsbronnen en werkt dit uit in offertes en voorstellen. Je doet dit afgestemd met de collega Business Developers en op de inhoudelijke lijnen van de programma's. Ook verzorg je in samenwerking met de financiële afdeling de formaliteiten bij het indienen van offertes of projectaanvragen zoals het opstellen van begrotingen en samenwerkingsovereenkomsten. Je houdt op een proactieve wijze kansen in de markt in de gaten. Daartoe houd je subsidieregelingen, fondsen en projectcalls bij en onderzoek je mogelijkheden van financiering binnen gemeentes, provincies en andere organisaties. Verder denk je mee over toepassingen van wet- en regelgeving en andere juridische en financiële voorwaarden van tenders en voorstellen (EU en Nederland).

Het profiel
We zoeken een teamspeler die zelfstandig en service gericht is. Iemand met ervaring in het opzetten van grote Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten, zowel Business to Business, Beleidsadvies als Publiek Private Samenwerkingen. Ervaring en een netwerk in gezondheid en voeding plus voldoende kennis van deze sectoren is gewenst. We zoeken een ondernemer die creatief en resultaatgericht werkt en de waarde van onderzoek en kennis weet te verwoorden. Iemand die overtuigend en empathisch is en dit in verschillende situaties inzet. Verder zoeken we iemand die analytisch is en gestructureerd werkt.

Gevraagde capaciteiten:

 • Ruime kennis van de thema's gezondheid, voeding&leefstijl en voedselkwaliteit en de maatschappelijke vraagstukken op deze gebieden;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met acquisitie binnen gemeentes, provincies en andere subsidieregelingen en (grotere) projectaanvragen gericht op de Nederlandse markt;
 • Kennis van wet- en regelgeving, tenders (Nederland en EU) en andere juridische en financiële voorwaarden;
 • WO werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde hbo opleiding;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Scherp analytisch ingesteld, zeer accuraat en gestructureerd;
 • Een zelfstarter met een zakelijke, doortastende, creatieve en resultaatgerichte werkhouding;
 • Een echte teamspeler, een goede luisteraar met een groot empathisch vermogen;
 • Flexibele omgang met drukke perioden en deadlines;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
 • In het bezit van een rijbewijs.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact
Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Monique Mekenkamp, Business Developer, tel. 06-4107 7411. Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-1528 4060.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en cv voor 6 januari 2021 naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van "Business Developer".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Datum: 11-11-2020