Mobile nav

Actueel

Home >> Over ons >> Actueel

Integrative Medicine tijdens de coronapandemie


Leidt de coronacrisis ertoe dat mensen beter gaan zorgen voor hun gezondheid? Passen ze hun leefstijl aan, gebruiken ze meer vitamines, supplementen, homeopathische of antroposofische middelen om hun immuunsysteem te versterken? Wenden ze zich tot yoga en mindfulness om de stress die deze crisis brengt beter aan te kunnen?

In een internationale samenwerking met het Noorse NAFKAM en het Zweedse Karolinska Instituut hoopt het Consortium Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG)* door een peiling in deze drie landen informatie te krijgen over het gezondheidsgedrag van een representatieve groep burgers in deze ongekende crisis. Het doel is een gezonde leefstijl en het aanvullend gebruik van complementaire behandelwijzen in de nabije toekomst beter te integreren in de Nederlandse gezondheidszorg.

Als kennisinstituut en lid van het CIZG zal het Louis Bolk Instituut dit onderzoeksproject voor Nederland uitvoeren: COVICAM - Complementary and Alternative Medicine use and lifestyle related changes during the COVID-19 Pandemic: an International Cross-sectional Survey in Norway, Sweden and The Netherlands.

* CIZG is een samenwerkingsverband van een kennisinstituut (Louis Bolk Instituut), een GGZ en vijf (academische) ziekenhuizen

Het Nederlandse deel wordt mogelijk gemaakt door cofinanciering van Stichting Triodos Foundation, Iona Stichting, Fred Foundation, AVIG en de Vereniging voor Homeopathie.

Datum: 17-07-2020