Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Monsternemer/ Laboratorium medewerker


Ben jij een sterke en nauwkeurige doorpakker, heb jij kennis van en passie voor buiten- en binnenwerk en kan jij resultaatgericht, nauwkeurig en praktisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!


Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame en natuurinclusieve landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de landbouw in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsproblematiek gaat grote veranderingen teweegbrengen. Het Louis Bolk Instituut werkt in het centrum van deze problematiek met boeren en terreinbeheerders samen aan gezamelijke oplossingen met draagvlak. Hierbij zijn we op zoek naar versterking met een

Monsternemer/ Laboratorium medewerker


De functie

Het team Laboratorium is verantwoordelijk voor monstername in het veld en analyses op het lab. Ook het aanleggen van proefvelden of het onderhoud hiervan horen hier bij. Je bent hierbij ondersteunend aan onderzoekers van de verschillende landbouw programma's en werkt afwisselend zelfstandig of in een team. De monstername betreft voornamelijk bodem- en gewasmonsters. Ons laboratorium voert analyses uit die voortkomen uit eigen projecten. Door het jaar heen is de diversiteit aan werkzaamheden groot. Je werkt zelfstandig in projecten voor onderzoekers, gecoördineerd vanuit het laboratorium. In de eerste drie maanden zal de nadruk voor deze functie liggen op monstername van bodemmonsters en bodembeoordelingen. Uitbreiding naar bredere laboratoriumactiviteiten hoort bij structurele invulling van deze functie.

Het profiel
We zoeken een (proefveld)medewerker die graag met de handen werkt en interesse heeft in de wetenschappelijke achtergrond van de werkzaamheden. Ook heb je interesse in en ervaring met laboratoriumwerkzaamheden bij voorkeur op het gebied van bodem- en gewasanalyses. Je ben dienstverlenend ingesteld en in staat nauwkeurig te werken. Communiceren, organiseren en structureren gaat je van nature goed af. Je kan goed tegen dynamiek en bent flexibel inzetbaar, maar maakt ook kenbaar waar de grens ligt als dat nodig is.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een aanpakker met:

  • Een opleiding op MLO/HBO niveau, met relevante afstudeerrichting en/of werkervaring
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met monstername en analyse in de agrarische sector/bodemkunde
  • Leergierig en nauwkeurig in het volgen van protocollen
  • Flexibel inzetbaar, zowel wat betreft werkdagen als type werkzaamheden
  • Praktisch ingesteld, fysiek sterk en fit, geen 9 tot 5 mentaliteit, niet bang voor vieze handen
  • In het bezit van een rijbewijs
  • Communicatief vaardig, zowel met teamgenoten als met onderzoekers en bv. boeren in het veld
  • Passie voor de duurzame landbouw en gedrevenheid om alleen of samen een klus te klaren.

Ben jij deze sterke en nauwkeurige doorpakker, heb jij kennis van en passie voor buiten- en binnenwerk en kan jij resultaatgericht, nauwkeurig en praktisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een flexibel dienstverband voor gemiddeld 3 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact
Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Riekje Bruinenberg, laboratoriumcoördinator, tel. 06-30644262.
Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en cv voor 3 augustus 2020 naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van "sollicitatie Laboratorium".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 24-06-2020