Mobile nav

Actueel

Home >> Over ons >> Actueel

Internationale conferentie in Kazachstan


Derde internationaal congres motor achter ontwikkeling 'biologisch'

Van 17-20 september 2010 vindt het derde congres over biologische landbouw in Centraal- en Oost-Europa en Centraal-Azië plaats in Astana, Kazachstan. Hoofdthema is de ontwikkeling van biologische landbouw in relatie tot de thema's biodiversiteit, natuurbehoud, plattelandsontwikkeling en ecotoerisme. Onderzoekers en andere professionals uit Europa met affiniteit voor biologische landbouw kunnen voor 1 juni 2010 hun congresbijdrage inleveren. Het Agro Eco-Louis Bolk Institute is medeorganisator van het congres.

Europese kennis en ervaring delen
Voor de derde keer organiseert het Duitse Organic Services de internationale conferentie over biologische landbouw in Centraal- en Oost-Europa en Centraal-Azië. Het doel is het netwerk onder professionals te versterken en de internationale kennis en ervaring met biologische landbouw te vergroten. Het thema is de rol die biologische landbouw kan vervullen in biodiversiteit, natuurbehoud, plattelandsontwikkeling en ecotoerisme. Agro Eco-Louis Bolk Institute is medeorganisator van het congres vanwege hun internationale expertise in biologische landbouw en werkzaamheden in Kazachstan.

Europese congresbijdragen welkom
Onderzoekers en andere professionals met affiniteit voor biologische landbouw kunnen hun congresbijdrage insturen via www. http://www.conference.organiccenter.kz. Op 17 en 18 september vinden de presentaties en workshops plaats. Op 19 en 20 september kunnen congresdeelnemers deelnemen aan excursies in het Korgalzhyn Natuurpark, een prachtig wetlandgebied, erkend door Unesco Werelderfgoed. Deelnemers uit voorgaande jaren waardeerden het congres vanwege de grote interactie, de mogelijkheden tot netwerken en de praktische kennis die zij opdeden.

Duurzame ontwikkeling van Kazachstan
Biologische landbouw wordt als een speerpunt gezien voor de duurzame plattelandsontwikkeling in Kazachstan. Daarbij zijn lokale voedselproductie, werkgelegenheid, diversificatie in de landbouw en exportmogelijkheden belangrijke factoren.

Over het Agro Eco-Louis Bolk Institute
AgroEco-Louis Bolk Institute is onderdeel van het Louis Bolk Instituut, een internationale, onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie die actief is in de biologische en duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg. Er zijn ongeveer 65 werknemers actief vanuit hoofdkantoor Driebergen, regiokantoor Accra (Ghana) en regiokantoor Kampala (Oeganda). Belangrijke opdrachtgevers zijn onder andere LNV, de Europese Commissie, Oxfam Novib en Care. In Nederland werkt de organisatie onder de naam Louis Bolk Instituut.

Voor meer informatie over de conferentie neemt u contact op met projectleider Jackeline Mekkes, of met Lidwien Daniels, communicatieadviseur Louis Bolk Instituut, telefoon 0343-523.860.

Datum: 23-04-2010