Mobile nav

Actueel

Home >> Over ons >> Actueel

Positief effect aanpassing leefstijl op darmontstekingsziekten


Een aanpassing van leefstijl kan de kwaliteit van leven bij mensen met IBD, ofwel chronische darmontstekingsziekten, verbeteren. Het Louis Bolk Instituut analyseerde de resultaten van het onderzoek 'IBD, eet je mee?' van de Maag Lever Darm Stichting.Gedurende zes maanden is onderzoek gedaan bij mensen met IBD naar de invloed van leefstijl op klachten. 'IBD, eet je mee?' laat hoopgevende resultaten zien, zoals een betere kwaliteit van leven na een aanpassingen in de leefstijl. Zo raadde 80% van de deelnemende patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa aan zo'n verandering door te voeren. Bij deelnemers die intensief werden gevolgd, was een daling van de ontstekingswaarden in het bloed zichtbaar.

Binnen deze studie was de rol van het Louis Bolk Instituut het analyseren van de data van de uitgevoerde onderzoeken.
'IBD, eet je mee?' werd mede mogelijk gemaakt door de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met Stichting Voeding Leeft, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN).

Lees het volledige bericht met meer informatie over de resultaten en het leefstijlprogramma op de site van de Maag Lever Darm Stichting.

Datum: 07-06-2019