Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Programmamanager Voeding & Gezondheid


Project- en programmavoorstellen ontwikkelen, verbinden van mensen en thema's zowel intern als in externe netwerken, bijdragen aan het maatschappelijk debat, coördinerende en wervende activiteiten en eigen onderzoeksprojecten leiden. Lees verder voor een volledige omschrijving en profielschets.


Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een woonwijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier. We werken vanuit samenhang en plaatsen vraagstukken in een groter geheel (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Voor het programma Voeding & Gezondheid zijn wij op zoek naar een

Programmamanager Voeding & Gezondheid


Het programma Voeding & Gezondheid

Bij het Louis Bolk Instituut werken onderzoekers op verschillende thema’s samen. Binnen het programma Voeding en Gezondheid werken 9 onderzoekers gericht aan het oplossen van maatschappelijk relevante gezondheidsvraagstukken. Wij hebben het concept ‘Positieve Gezondheid’ ontwikkeld, dat veerkracht en eigen regie van mensen als uitgangspunt neemt. Onze projecten richten zich met name op de implementatie van dit concept en complementaire interventies in de reguliere zorg. De huidige thema’s in dit programma zijn: Positieve Gezondheid en Leefomgeving, Integratieve Gezondheid en Zorg (IM), Complementaire zorg (CAM), Voeding en Leefstijl als Medicijn en Antibioticaresistentie en Vitaliteit. Actuele projecten vind je op onze website www.louisbolk.nl

De functie
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en strategische ontwikkeling van de thema’s die samen het programma vormen. Werving van projecten en opdrachten in lijn met het programma is een belangrijk onderdeel van de functie. Je doet dit samen met de onderzoekers, specialisten en de programmamanagers van de andere programma’s. Het verbinden van mensen en thema’s zowel binnen de organisatie als in de externe netwerken is een belangrijk onderdeel van de functie.

Je signaleert samen met onderzoekers en specialisten trends in het vakgebied en speelt daarop in door project- of programmavoorstellen te ontwikkelen die door de markt worden gefinancierd. Je zet je netwerk in om anderen verder te helpen. Ook lever je een bijdrage aan het maatschappelijk debat. Recent is het Consortium Integratieve Gezondheid en Zorg ontwikkeld waar je inbreng voor zal worden gevraagd. Naast de coördinerende en wervende activiteiten leid je jouw eigen onderzoeksprojecten.

Het profiel
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste visionair die graag samen met anderen innovaties in het werkveld realiseert. Wij verwachten een goed strategisch inzicht en een open mind richting de thema’s van het programma. Daarnaast heb je affiniteit met het brede werkveld van het instituut en speel je een verbindende rol. Je bent in staat het programma verder uit te bouwen in nauwe afstemming met het team van experts, door bestaande samenwerkingsverbanden, zoals het Consortium Integratieve Gezondheid en Zorg, verder uit te diepen en nieuwe relaties en projecten in het werkveld te ontwikkelen. Je beschikt daarvoor over een actief netwerk bij financiers, zowel relevante overheidsinstanties als het bedrijfsleven. Je bent in staat marktkansen te vertalen naar innovatieve projectvoorstellen en deze te verzilveren. Kortom, een inhoudelijk en zakelijk krachtig persoon, een doorzetter en een netwerker die omgeving sensitief is en kan coachen.

Bij voorkeur ben je gepromoveerd en/of arts. Naast goed ontwikkelde commerciële vaardigheden beschik je over uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als op het gebied van praktijkgerichte en wetenschappelijke publicaties. Je beschikt over ruime ervaring op het gebied van coördinatie van een expertisegroep en je hebt daarmee bewezen resultaten behaald.

Ons aanbod
Wij bieden jou een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact
Voor inhoudelijk informatie kan je contact opnemen met de Bestuurder Directeur van het instituut Jan Willem Erisman op tel. 0343-523860. Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met de Managing Director Klaas Berkhof, tel. 06-15 28 40 60.

Solliciteren
Solliciteren kan door je motivatie en CV te richten aan solliciteren@louisbolk.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 04-04-2019


 

Het Louis Bolk Instituut is gevestigd in Bunnik