Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Onderzoeker Veehouderij en Milieu


Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Voor het versterken van het programma Bodem, Ruwvoederproductie & Kringlopen in de Veehouderij zijn wij op zoek naar een

Onderzoeker Veehouderij en Milieu (M/V)


Het programma

Bij de projecten in dit programma richten wij ons op het verduurzamen van de veehouderij. Voorbeelden van projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten, zoals bijvoorbeeld Biodiversiteit in Brabant, Carbon Valley, Natte teelten als alternatief landgebruik in het veenweidengebied, Bufferboeren of Vruchtbare Kringlopen. Andere gebieden waarop het Louis Bolk Instituut werkzaam is zijn o.a. duurzame ketens, agro-biodiversiteit, veredeling, diergezondheid & dierenwelzijn, gezonde voeding en complementaire gezondheidszorg.
We voeren de projecten uit in een uitdagende en praktische setting, in samenwerking met ondernemers, vertegenwoordigers uit de agrarische sector en de gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.

De functie
Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, mineralenkringlopen en – emissies, en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Een belangrijk onderdeel van jouw taak is het in praktijk brengen van oplossingen en het beleggen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Daarnaast bent je, in overleg met de programmacoördinator, mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema's en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van ons netwerk.

Het profiel
Voor deze boeiende, uitdagende functie zijn wij op zoek naar een veehouderijdeskundige met:

  • Een universitaire opleiding, met afstudeerrichting bodem, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, mineralenkringlopen en -emissies in de veehouderij
  • Minimaal 5 jaar werkervaring
  • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met participatief onderzoek en het werken met veehouders en studiegroepen
  • Ervaring met multidisciplinair projectmanagement en project acquisitie
  • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)Ervaring met het schijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties
  • Netwerk in de duurzame veehouderij
  • Ervaring met presenteren en praktijkgerichte kennisoverdracht
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • In het bezit van een rijbewijs

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact
Voor inhoudelijk informatie kan je contact opnemen met Nick van Eekeren, programmacoördinator, tel. 06-20132133.
Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van "Sollicitatie Veehouderij en Milieu".


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 13-12-2018