Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Projectcontroller


Bij jij die financieel en juridisch doorgewinterde facilitator die samen met projectleiders klanten tevreden kan stemmen?

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Wij op zoek naar een:

Projectcontroller (0,8)

Bij jij die financieel en juridisch doorgewinterde facilitator die samen met projectleiders klanten tevreden kan stemmen?

De projecten bij het instituut
Het opbouwen en toepassen van wetenschappelijke kennis, samen met boeren, artsen, burgers, bedrijven en kennisinstituten levert uitdagende projecten op. Er is veel behoefte aan innovatie en toepassing van nieuwe inzichten in de landbouw en gezondheidszorg. De markt voor onze integrale aanpak die ook ruimte biedt voor klimaat doelstellingen, gezonde voeding en levensstijl, en complementaire zorg is de afgelopen jaren gegroeid. Bij de opzet en implementatie van projecten komen veel financiële en juridische vraagstukken langs die impact hebben op de project uitvoering. Je bent als projectcontroller nadrukkelijk betrokken bij de opstartfase van de projecten samen met de projectleider en de klant. Wij zoeken iemand die daar ervaring mee heeft en kan helpen bij het realiseren van succesvolle projecten. Onze huidige werkvelden zijn: Bodemkwaliteit, Ruwvoederproductie en Kringlopen / Dierenwelzijn en Diergezondheid / Bodem en Duurzame ketens / Veredeling en Innovatieve Teelten / Voeding en Gezondheid. Lopende projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten

De functie
Je ondersteunt business developers, projectleiders en de controller vanuit je expertise middels kaders en advies bij het opzetten van financieel, organisatorisch en administratief goede projectvoorstellen. Je bewaakt financiële planning in projecten en voert financiële projectadministratie uit.

Bij nieuwe projectvormen zet je nieuwe projectbegrotingsformats op. Je adviseert aan de controller en directie bij accordering van projectenvoorstellen door een gedegen financiële risicobeoordeling.

Bij de start van projecten controleer je de financiële richtlijnen uit de contracten en toetst deze tegen het ingediende plan. Je richt financiële systemen in en ondersteunt de projectleider met financiële informatie bij de start van het project.

Lopende het project heb je frequent projectvoortgang gesprekken met de projectleiders en verzorg je financiële overzichten voor de projectleider en projectrapportage. Je rapporteert tevens de financiële voortgang en risico's aan de controller. Je bewaakt deadlines, verzorgt het aanvragen en doorvoeren van wijzigingen in de projectfinanciën en communiceert met de financiële counterpart namens de projectleider. Ook verzorg je tussentijdse en eindfacturen of declaraties vanuit de projecten. Verder beantwoordt je vragen bij accountantscontroles op projecten.

Het profiel
Specifiek voor deze functie zijn we op zoek naar ervaring met en kennis van financiële wet- en regelgeving ten aanzien van regelingen en tenders (Nederland zowel provincies als landelijk en EU in het domein landbouw en gezondheid), naast een gedegen ervaring op het gebied van projectadministratie.

We zoeken een teamspeler die vanuit kennis en ervaring structurele verbeteringen doorvoert en collega's hierin meeneemt. Je werkt nauwkeurig, bent goed met deadlines bent flexibel en staat stevig in je schoenen. Onderzoek en onderzoekers vragen een doortastende aanpak van jou als projectcontroller. Je communiceert zowel met projectleiders al opdrachtgevers op een stevige maar correcte manier, gericht op resultaat.

Verder zoeken we:
• Opleiding HBO BE of soortgelijk
• Ervaring in een vergelijkbare functie (5 jaar)
• De capaciteit om in processen te denken
• Ondernemend karakter
• Kennis van en ervaring met projectadministratie, Excel en Exact
• Kennis van tijdschrijfregistratiesystemen, bij voorkeur van SUMATRA
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor minimaal 4 dagen per week. Het betreft een structurele functie, de aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

We bieden een werkplek in een klein maar verantwoordelijk financieel team waarin de ruimte bestaat je taken in afstemming met collega's naar je sterktes in te richten. Je bent betrokken bij de mensen die de projecten leiden en uitvoeren en onderdeel van het geheel. De inhoudelijke doelen zorgen voor een sterke binding en saamhorigheid. We bieden en vragen flexibiliteit en betrokkenheid.

Contact
Voor inhoudelijk informatie kunt u contact opnemen met de Bestuurder Directeur van het instituut Jan Willem Erisman op tel. 0343-523860. Voor informatie over de wervingsprocedure kunt u contact opnemen met de Managing Director Klaas Berkhof, tel. 06-15 28 40 60.

Solliciteren
Solliciteren kan door uw motivatie en CV te richten aan solliciteren@louisbolk.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 16-11-2018