Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Afstudeeronderzoek / stageplaats onderzoek Diabetes type 2


Wij zijn op zoek naar een student die voor zijn/haar afstudeeronderzoek of stage, data wil analyseren om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de reguliere medische zorg voor type 2 diabetici in Nederland.Effectiviteit van reguliere zorg voor Diabetes type 2 patiënten


Aanleiding
Patiënten met Diabetes type 2 ontvangen medische zorg voor hun ziekte via hun huisarts, praktijkondersteuner of andere specialist. Hun bloedwaardes (zoals HbA1c en nuchtere glucose) worden met enige regelmaat gemeten en hierop wordt medicatie afgestemd om hun bloedwaarden op een aanvaardbaar niveau te krijgen. Tot nu toe is er weinig onderzoek in Nederland gedaan naar de effectiviteit van reguliere medische zorg voor type 2 diabetici.

Het Louis Bolk Instituut (LBI) heeft een samenwerking met Synchroon, een coöperatie van huisartsen in de regio Oss-Uden-Veghel. Het LBI beschikt samen met Synchroon over data van de patiënten in de regio Oss-Uden-Veghel die reguliere zorg voor hun Diabetes type 2 ontvangen, zoals hun gemeten bloedwaardes en voorgeschreven medicatie in bijvoorbeeld het afgelopen jaar.

Opdracht
Wij zijn opzoek naar een student die voor zijn/haar afstudeeronderzoek of stage data wil analyseren om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de reguliere medische zorg voor type 2 diabetici in Nederland.

Dit houdt in:
  • Het uitvoeren van data-analyses in SPSS.
  • Het schrijven van een wetenschappelijk artikel/rapport over je bevindingen.
Profiel:
  • WO Master van de studie Voeding & Gezondheid of vergelijkbaar
  • Affiniteit en enige ervaring hebt met data-analyse en SPSS

Planning
Vanaf januari 2019 voor minstens vijf maanden. Startdatum en aantal weken kunnen in overleg worden afgestemd.

Organisatie
Je voert je stage/afstudeervak uit bij het Louis Bolk Instituut in Bunnik.

Voor meer informatie en opgeven (graag met CV) kan je mailen naar Marieke Battjes-Fries

Datum: 13-10-2018