Mobile nav

Actueel

Home >> Over ons >> Actueel

Jan Willem Erisman stijgt in Duurzame Top 100


In de Trouw-ranglijst van 100 meest invloedrijke personen op het gebied van duurzaamheid en natuur staat Jan Willem Erisman dit jaar op nummer 41. We feliciteren Jan Willem Erisman met deze prachtige plek in de Trouw Duurzame Top 100!

Het Louis Bolk Instituut is blij met deze erkenning en trots op Jan Willem Erisman die het lef heeft om een visie uit te dragen en het openbare debat niet te schuwen.

Reactie van Jan Willem Erisman
Jan Willem Erisman haastte zich de ochtend van de bekendmaking de collega’s bij het Louis Bolk Instituut te bedanken. ‘We staan in de Duurzame Top 100 van Trouw op plaats 41!’. Hij geeft verder aan dat ‘De eer aan het instituut toekomt, want het resultaat is mede dankzij de kennis en inventiviteit van de medewerkers van het Louis Bolk Instituut’.
 
Toelichting van de jury
‘In de editie van vorig jaar meldde Jan Willem Erisman zich voor het eerst in de Duurzame Top 100 op positie 72, nu is hij gestegen naar plek 41. Erisman is directeur van het Louis Bolk Instituut, een internationaal kennisinstituut voor de ontwikkeling van duurzame landbouw, voeding en gezondheid in een gezonde leefomgeving. Daarnaast werkt hij ook een dag in de week als hoogleraar Integrale Stikstofstudies aan de Vrije Universiteit.’ Erisman zet zich onder andere in voor de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw. Hij ontwikkelde een methodiek voor natuurinclusieve landbouw voor agrariërs.  Zeven melkveehouders op Schiermonnikoog maken alvast gebruik van die methode, ook in de Krimpenerwaard en landbouwgebieden rond Natura2000 gebieden wordt de methode gebruikt. Het Wereld Natuur Fonds, FrieslandCampina en de Rabobank gebruiken de methodiek in hun  biodiversiteitsmonitor.’
Datum: 09-10-2018