Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacture Junior onderzoeker Voeding & Gezondheid


Een enthousiaste jonge onderzoeker met affiniteit voor Integrative Medicine.

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt, drie schakels die in onze visie samenhangen. Onze focus ligt daarbij op natuurinclusieve landbouw en positieve gezondheid. Bij beide thema's werken we aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Voor het programma Voeding & Gezondheid zijn wij op zoek naar een

Junior onderzoeker (0,8-1,0)

een enthousiaste jonge onderzoeker met affiniteit voor Integrative Medicine

Het programma
Bij het Louis Bolk Instituut werken onderzoekers op verschillende thema's samen. Binnen het programma Voeding en Gezondheid werken 9 onderzoekers gericht aan het oplossen van maatschappelijk relevante gezondheidsvraagstukken. Twee belangrijke thema's waar de komende jaren verder aan gewerkt wordt zijn Positieve Gezondheid in relatie tot de leefomgeving en Integrative Medicine (IM). Positieve Gezondheid is door het LBI ontwikkeld. Het is een brede visie op gezondheid waarbij eigen regie en veerkracht van de persoon centraal staat. Wij verbinden dit met de leefomgeving in het ontwikkelen van wijkgerichte integrale gezondheid projecten. De stip op de horizon is het samen ontwikkelen van BlueZone's, gebieden waar mensen gezond en zinvol oud kunnen worden in harmonie met de natuur en omgeving.
IM is een visie waarbij arts/behandelaar en patiënt gelijkwaardig zijn (de arts/behandelaar als coach), de patiënt/cliënt centraal staat, de mens als geheel wordt gezien en er een keuze gemaakt kan worden uit alle beschikbare therapeutische mogelijkheden (inclusief complementaire en alternatieve behandelwijzen) waarvoor wetenschappelijke onderbouwing bestaat, in de zin van aanwijzingen voor de effectiviteit en bewijs van veiligheid. Actuele onderzoeksprojecten in IM vind je op onze website www.louisbolk.nl.

De functie
Als junior onderzoeker werk je mee in onderzoeksprojecten op het gebied van Positieve Gezondheid en Integrative Medicine. Onder begeleiding van een projectleider word je verantwoordelijk voor de uitvoer van onderzoeksprojecten. Je verzamelt, analyseert en interpreteert onderzoeksgegevens. Je regelt en plant bijeenkomsten, en ondersteunt bij allerlei project-gerelateerde activiteiten zoals het afnemen van interviews, het verwerken van vragenlijsten en schrijven van notulen en rapporten.

Het profiel
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior onderzoeker met 1-3 jaar ervaring met gezondheidsonderzoek. Je bent afgestudeerd in de gezondheidswetenschappen, medische biologie of aanverwante studierichting en hebt na je studie ervaring opgedaan met gezondheidsonderzoek. Je bent bedreven in het uitvoeren van kwalitatief onderzoek en vindt het leuk om in gezondheidsinstellingen en het publieke gezondheidsdomein samen met andere mensen te werken. Daarnaast haal je energie uit het systematisch zoeken van literatuur en het verwerken en analyseren van onderzoeksgegevens.

Functiecompetenties zijn leervermogen, plannen en organiseren, uitdrukkingsvaardigheden, aanpassingsvermogen, projectmatig werken en ambitie.

Ons aanbod
Wij bieden een interessante en leuke functie in een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor minimaal 4 dagen per week. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met na gebleken geschiktheid goede mogelijkheden voor verlenging.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dr. Herman van Wietmarschen op tel. 0343-523860.

Uw sollicitatie kunt u tot 21 april 2018 richten aan solliciteren@louisbolk.nl.
Sollicitatiegesprekken zullen in week van 1 mei plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 03-04-2018


Het Louis Bolk Instituut is gevestigd in Bunnik