Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Programmacoördinator Voeding & Gezondheid


Innovatieve wetenschapper of ondernemer uit de gezondheidszorg of gezondheidswetenschap, affiniteit met positieve gezondheid, duurzame voeding en leefomgeving en integratieve zorg.

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. In onze visie kennen deze drie schakels een sterke samenhang en interactie. Onze focus ligt daarbij op natuurinclusieve landbouw en positieve gezondheid. Bij beide thema's werken we aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Voor het programma Voeding & Gezondheid zijn wij op zoek naar een

Programmacoördinator Voeding & Gezondheid (0,8-1,0)

 

Het programma Voeding & Gezondheid
Bij het Louis Bolk Instituut werken onderzoekers op verschillende thema’s samen. Binnen het programma Voeding en Gezondheid werken 9 onderzoekers gericht aan het oplossen van maatschappelijk relevante gezondheidsvraagstukken. Bij het Louis Bolk Instituut is het concept ‘positieve gezondheid’ ontwikkeld, dat veerkracht en eigen regie van mensen als uitgangspunt neemt. Onze projecten richten zich met name op de implementatie van dit concept en complementaire interventies in de reguliere zorg. De huidige thema’s in dit programma zijn: integratieve zorg & gezondheid (IM), voeding & leefstijl als medicijn, leefomgeving in relatie tot positieve gezondheid, antibiotica resistentie en vitaliteit. Actuele projecten vindt u op onze website www.louisbolk.nl.

De functie
Als programmacoördinator ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke, programmatische ontwikkeling van het thema en voldoende werving van projecten en opdrachten. Je doet dit samen met de onderzoekers, specialisten en de programmacoördinatoren van de andere programma’s. Er wordt gewerkt in een netwerkorganisatie waardoor er vrijheid is om de verdeling van taken af te stemmen op uw eigen sterkte en die van de collega’s. Het verbinden van mensen en thema’s zowel binnen de organisatie als in de externe netwerken en een sterke en persoonlijke visie op een aantal thema’s moeten er voor zorgen dat u anderen overtuigt en aan u bindt.

U signaleert samen met onderzoekers en specialisten trends in het vakgebied en speelt daarop in door projectvoorstellen te ontwikkelen die door de markt worden gefinancierd. Ook levert u een bijdrage aan het maatschappelijk debat. Op dit moment is bijvoorbeeld het Consortium Integratieve Gezondheid en Zorg een ontwikkeling die aandacht vraagt. Naast de coördinerende en wervende activiteiten leidt u uw eigen onderzoeksprojecten.

Verantwoording wordt afgelegd aan de Bestuurder Directeur en de Managing Director.

Het profiel
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste visionair die graag samen met anderen innovaties in het werkveld realiseert. Wij verwachten een goed strategisch inzicht en een open mind richting Integratieve Gezondheid en Zorg, Complementaire zorg (CAM) en Voeding als Medicijn. Daarnaast heeft u affiniteit met duurzame landbouw en onderschrijft u de samenhang van landbouw, voeding en gezondheid. U bent in staat het programma verder uit te bouwen in nauwe afstemming met het team van experts, door bestaande samenwerkingsverbanden, zoals het Consortium Integratieve Gezondheid en Zorg, verder uit te diepen en nieuwe relaties en projecten in het werkveld te ontwikkelen. U beschikt daarvoor over een actief netwerk bij financiers, zowel relevante overheidsinstanties als het bedrijfsleven. U bent in staat marktkansen te vertalen naar innovatieve projectvoorstellen en deze te verzilveren. Kortom, een inhoudelijk krachtig persoon, een doorzetter, een entrepreneur en een netwerker die omgeving sensitief is en kan coachen.

Bij voorkeur bent u gepromoveerd en/of arts. Naast goed ontwikkelde commerciële vaardigheden beschikt u over uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als op het gebied van praktijkgerichte en wetenschappelijke publicaties. U beschikt over ruime ervaring op het gebied van acquisitie en coördinatie van een expertisegroep en u heeft daarmee bewezen resultaten behaald.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving,  een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor minimaal 4 dagen per week. Het betreft een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Contact
Voor inhoudelijk informatie kunt u contact opnemen met de Bestuurder Directeur van het instituut Jan Willem Erisman op tel. 0343-523860. Voor informatie over de wervingsprocedure kunt u contact opnemen met de Managing Director Klaas Berkhof, tel. 06-15 28 40 60.

Solliciteren
Solliciteren kan door uw motivatie en CV te richten aan solliciteren@louisbolk.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Datum: 13-06-2018


 

 

Het Louis Bolk Instituut is gevestigd in Bunnik