Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Vacature Programmacoördinator Veredeling en Innovatieve Teelten


We zoeken een Programmacoördinator die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van robuuste rassen in de Nederlandse akkerbouw. Kernwoorden: ondernemend, coachend, marktgericht en relevante netwerken.

Vanwege pensionering van een van onze medewerkers zijn wij op zoek naar een 

Programmacoördinator Veredeling & Innovatieve Teelten  

De organisatie

Binnen het instituut werken ongeveer 30 onderzoekers in programma’s samen. Dankzij onze gecombineerde expertise in landbouwkundig en gezondheidsonderzoek zijn wij als geen ander in staat om onderzoek te verrichten naar de relatie tussen landbouw, voeding en gezondheid. Onze systeembenadering garandeert een brede kijk op het onderzoek en de interactie met de praktijk leidt tot advies dat direct toepasbaar is. 

Het onderzoeksprogramma

Het programma Veredeling & Innovatieve teelten richt zich op verbreding van het gewasaanbod in de Nederlandse landbouw en levert een bijdrage aan een meer robuuste akkerbouw en groenteteelt. Het effect is een verbetering van de bodemkwaliteit, een vermindering van negatieve impact op de omgeving (N-uitspoeling,  CO2-voetafdruk, fosfaatophoping) en een verhoging van biodiversiteit op en rond het agrarische bedrijf. Daarbij besteden we aandacht aan nieuwe veredelingsmodellen die rasverbetering mogelijk maken voor een brede groep van gewassen die in de huidige praktijk moeilijk tot hun recht komen. Daarnaast werken we aan teeltoptimalisatie en een grotere betrokkenheid van de gehele keten dankzij het creëren van afzet met meerwaarde. De projecten voeren we uit in een uitdagende en praktische setting, in samenwerking met ondernemers, vertegenwoordigers uit de agrarische sector, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven. Lopende projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten

De functie

Het Louis Bolk Instituut kent een netwerkstructuur. Als programmacoördinator bent u, samen met een groep experts, verantwoordelijk voor de inhoudelijke en programmatische ontwikkeling van het thema. U signaleert samen met het team trends in het vakgebied en speelt daarop in door projectvoorstellen te ontwikkelen die door de markt worden gefinancierd. Ook levert u samen met de expertgroep een bijdrage aan het maatschappelijk debat. U coördineert het team Veredeling & Innovatieve Teelten en zorgt in afstemming met andere programmacoördinatoren voor een goede rol-/werkverdeling en kennisontwikkeling. Daarnaast leidt u uw eigen onderzoeksprojecten en voert die uit. 

Het profiel

Voor deze boeiende, uitdagende functie zijn wij op zoek naar een ervaren, academisch geschoolde plantenveredelaar of agronoom met aantoonbare affiniteit met teelttechnieken, veredeling en sociale wetenschappen. U bent in staat het programma verder uit te bouwen in nauwe afstemming met het team van experts, door bestaande samenwerkingsverbanden verder uit te diepen en nieuwe relaties en projecten in het werkveld te ontwikkelen. U beschikt daarvoor over een actief netwerk bij financiers, zowel relevante overheidsinstanties als bedrijfsleven. U bent in staat marktkansen te vertalen naar innovatieve projectvoorstellen en deze te verzilveren.

Naast goed ontwikkelde commerciële vaardigheden beschikt u over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op het gebied van praktijkgerichte en wetenschappelijke publicaties. U beschikt over ruime ervaring op het gebied van acquisitie en coördinatie van een expertisegroep en heeft daarmee bewezen resultaten behaald. Ten slotte heeft u affiniteit met duurzame (biologische) landbouw en onderschrijft u de werkwijze van het Louis Bolk Instituut.

Functiecompetenties zijn coachend, ondernemend, marktgerichtheid, omgevingssensitiviteit en netwerken. 

Ons aanbod

Wij bieden u een boeiende en uitdagende werkomgeving en een marktconform salaris in een organisatie die volop in beweging is en waar medewerkers met passie werken aan een gezonde leefomgeving. Het betreft een dienstverband voor 4 of 5 dagen per week, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

Contact

Voor inhoudelijk informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Erisman, directeur/bestuurder, tel. 06 5119 0101 (vanaf 12 juni) of Edith Lammerts van Bueren, senior onderzoeker en Programmaleider Veredeling, tel. 06 1091 9736. 

Solliciteren

U kunt uw motivatiebrief en C.V.  tot 26 juni 2017 per email sturen aan solliciteren@louisbolk.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. De eerste ronde selectiegesprekken zal plaatsvinden op donderdag 29 juni 2017.

 

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt, drie schakels die in onze visie samenhangen. Onze focus ligt daarbij op natuurinclusieve landbouw en positieve gezondheid. Bij beide thema’s werken we aan het versterken van natuurlijke systemen en processen. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit,  een veerkrachtig voedselsysteem, en een klimaatbestendige, duurzame leefomgeving.

 

 

Datum: 08-06-2017


Bij het Louis Bolk Instituut is veel veredelingsonderzoek verricht op het gebied van phythophthoraresistente aardappel.