Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Ondertekening Green Deal Nationale Koolstofmarkt


Op 11 mei hebben zo'n 20 organisaties hun steun betuigd aan het vastleggen van CO2. Vanuit het Louis Bolk Instituut ondertekende directeur Jan Willem Erisman.

Samen met demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma hebben verschillende organisaties op 11 mei 2017 een Green Deal ondertekend waarmee het startschot is gegeven voor een nationale CO2-markt. Vanuit het Louis Bolk Instituut heeft directeur Jan Willem Erisman de deal ondertekend. Steeds meer bedrijven en organisaties willen hun CO2-footprint reduceren. Dit vrijwillige systeem zal naast het bekende Europese Emissiehandelsysteem bestaan waar circa 400 Nederlandse bedrijven verplicht aan deelnemen.

Wij zien het vastleggen van CO2 als een belangrijke stap in het beperken van de effecten van klimaatverandering. Met onze kennis en expertise in de landbouw kunnen ook wij hieraan een bijdrage leveren. De Green Deal pilot Nationale Koolstofmarkt heeft als doel de levensvatbaarheid van een nationale markt te testen. De ambitie voor de nationale koolstofmarkt is om minimaal 500.000 ton CO2 per jaar te reduceren. Als meer partijen zich in de loop van de tijd gaan aansluiten zal de reductie uiteraard meer worden.

Deelnemende partijen:
CO2 Matters B.V, CLM Onderzoek en Advies B.V, Climate Neutral Group N.V., Stichting CO2-Bank Utrecht, De Groene Zaak, Ondernemers voor een Duurzame Economie, Stichting Energy Valley, Essent N.V., Stichting Friese Milieufederatie, GreenSand Stock N.V., Stichting Duurzaam Den Haag,
Stichting Louis Bolk Instituut, Mijnwater B.V., Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland, Stichting De Natuur en Milieufederaties, Zeeuws Klimaatfonds, Zitta Biogas, Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer weten over onze klimaatprojecten? Download de brochure Goed koolstofbeheer op deze site. 

Datum: 11-05-2017


Gras-klaver is een belangrijke teelt als het gaat om het vastleggen van CO2