Mobile nav

Pers

Home >> Over ons >> Actueel >> Pers

Proeftuin Integrative Medicine


Begin maart 2011 is een Proeftuin voor Integrative Medicine van start gegaan voor patiënten met chronische gewrichtsklachten en allergie. Het doel is om tot een geïntegreerde aanpak te komen en in kaart te brengen wat de zorgconsumptie, behoeften en ervaringen zijn met complementaire zorg. 

Het project loopt van 2011-2014, wordt gefinancierd vanuit subsidie van het Fonds PGO en wordt uitgevoerd door vertegenwoordigers van het Patiënten Platform Complementaire Geneeswijzen, het Van Praag Instituut, Zorgbelang Groningen en het Louis Bolk Instituut. Verder werkt het projectteam intensief samen met het Nikim, diverse zorgverzekeraars, CAM-artsen, de Reumapatiëntenbond, de Vereniging voor Allergiepatiënten en de NPCF.

De aandoeningen waarop het project zich primair richt, chronische gewrichtsaandoeningen en allergische klachten, komen veelvuldig voor bij zowel kinderen als volwassenen. Verwacht wordt dat geintegreerde zorg, dat wil zeggen een combinatie van reguliere en complementaire zorg, tot gezondheidswinst leidt. Veel patiënten blijken namelijk in de reguliere gezondheidszorg niet voldoende te kunnen worden geholpen. Om die reden gaan zij op zoek naar complementaire behandelwijzen. Uitkomst van het project is een geintegreerde zorgaanpak zodat patiënten in overleg met hun huisarts de zorg kunnen kiezen die het beste bij hen past. Dat kan zowel een reguliere behandeling en/of complementaire behandeling zijn, gebaseerd op een en dezelfde overweging: veiligheid, kwaliteit en effectiviteit van de behandeling.

Voor meer informatie kunt u projectleider Miek Jong van het Louis Bolk Instituut benaderen.

Datum: 15-03-2011